”Aku Bukan Samseng”- kata Lan P3t Pet

 

 

Lan Pet pet Menegur se0rang lelaki yang menggunakan telef0n bimbit ketika memb0nceng  m0t0sikal.

Punca SEBENAR kejadian p3lawak dan pelakon p0pular, Lan Pet Pet, 52, memukul se0rang lelaki p3nghantar makanan seperti dalam vide0 yang tular baru-baru ini.

Lan berkata, sebelum kejadian dia yang memandu di Jalan Ampang, iaitu l0kasi di hadapan Kedutaan Russia ternampak penghantar makanan terbabit yang sedang menunggang m0t0sikal menggunakan telef0n bimbit dengan kedudukan m0t0sikal di tengah jalan.

 

Memikirkan p3rbuatan lelaki terbabit mendatangkan bahaya bukan saja kepada dirinya tetapi juga p3ngguna jalan raya yang lain, Lan menghampirinya dan bersemuka.

“Saya menegurnya. Tindakannya (menggunakan telef0n bimbit ketika menunggang m0t0sikal) amat berbahaya. Bukan saja boleh mengancam nyawanya, malah pengguna jalan raya lain.

“Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila saya kena maki dan menerima pr0v0kasi. Saya juga manusia biasa, kesabaran ada batasan. Takkan saya mahu membiarkan saja apabila diserang.

“Tindakan saya hanya untuk mempertahankan diri, bukan tunjuk samseng. Kami hanya bergaduh dalam beberapa saat saja,” katanya.

Terdahulu, rakaman vide0 Lan atau nama sebenarnya, Mazlan Ahmad memukul seorang l3laki yang juga penghantar makanan tular dan menjadi t0pik hangat dalam kalangan netizen.

Video berdurasi 24 saat itu dik0ngsi oleh pengguna laman s0sial dan mendakwa angg0ta kumpulan Senari0 itu melakukan kekerasan terhadap lelaki penghantar makanan itu.

Menerusi vide0 berkenaan, Lan dilihat merangkul dan memukul kepala lelaki berkenaan, tetapi cuba ditenangkan beberapa tiga lelaki lain. Di hujung video, Lan juga melemparkan kata-kata berbaur amaran kepada lelaki itu.

 

Lan berkata, dia sudah membuat lap0ran polis semalam berhubung insiden pergaduhan berkenaan.

Katanya, dia juga membuat lap0ran p0lis terhadap seorang wanita dalam kereta dipercayai merakamkan dan menyebarkan vide0 ini.

“Saya kesal dengan tindakan wanita ini, dia hanya melihat kejadian depan mata tanpa mengetahui punca kejadian sebenar. Saya diberitahu wanita ini mula menyebarkan vide0 menerusi aplikasi WhatsApp hingga tular.

 

“Dia tidak sepatutnya membuka aib 0rang sesuka hati. Tindakannya menyebarkan vide0 ini boleh menimbulkan fitnah,” katanya.

Lan berkata, dia akan bertemu dengan lelaki penghantar makanan itu hari ini.

“Kami akan bersemuka di balai p0lis untuk menyelesaikan isu yang tercetus antara kami. Saya tidak mahu membiarkan insiden ini terus membelenggu hidup secara berpanjangan. Lagipun, el0klah kami meleraikan kekusutan yang berlaku, Aidilfitri pun tidak lama,” katanya.

 

sumber: Hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*