Tid4k mengapa bek3rja ker4s si4ng dan m4lam as4l saja apa yang diimp1kan dapat dib3li menggun4kan hasil tit1k p3luh sendiri….

Kuala Lumpur: Pelakon Scha Elinnea mengakui b4ngga dengan d1ri sendiri apabila membeli kereta m3wah jenis Mercedes-Benz A180 AMG yang di4nggarkan bernilai lebih RM200,000 pada usi4 21 tahun.

Scha berkata, itu adalah kereta 1damannya dan mula mengu.mpul duit sejak dua tahun lalu.

“Saya tidak pernah membayangkan dapat membeli kereta idaman seawal usia ini. Alhamdulillah, saya menc4pai satu lagi kejayaan dalam hidup. Semua ini t1dak akan berl4ku tanpa s0kongan dan do4 berterus4n daripada ahli keluarga saya.

“Ini adalah has1l tit1k peluh saya berlakon. Selama dua tahun saya mula mengumpul du1t untuk membel1 kereta 1daman ini. Apabila dapat b3li, saya berasa pu4s dan berb4loi dengan k3rja keras selama ini.

 

“Ini adalah kereta pertama saya. Sebelum ini kalau ke mana-mana memang tump4ng kereta pembantu peribadi (PA) saja. Kiranya, kereta ini sesuai dengan saya. Tak bes4r dan tak kec1l sangat,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Scha, selepas ini dia menyasarkan untuk membel1 rumah pula.

“Tahun ini saya dapat beli kereta 1daman, insya-Allah, kalau ada rez3ki tahun depan saya menyasarkan untuk beli rumah pula. Tidak mengapa bekerja k3ras si4ng dan mal4m asal saja apa yang diimp1kan dapat dibeli menggunakan hasil tit1k p3luh sendir1,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Scha berkata dia masih terbab1t dengan penggambaran drama Selamat Datang Cinta terbitan A Aida Production dan dijangka tam4t dua hari sebelum sambutan raya.

“Sekarang ini saya masih terbabit dengan penggambaran drama untuk siaran Salam HD. Insya-Allah, dua hari sebelum raya akan t4mat. Tahun ini saya beraya di Cyberjaya saja sebab tid4k boleh pulang ke kampung di Kedah,” katanya.

 

sumber:harian metro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*