Berlinangan Air Mata Nenek..Ada 9 Anak. Sorang Pun Tak Sanggup mengambilnya di hospital..

Hari ini tular beberapa keping gambar seorang nenek yang kelihatan berlinangan air mata ketika ditemubual oleh wartawan TV3. Gambar itu diambil dari liputan Buletin Utama TV3 mengenai kisah duka penghuni Pusat Jagaan dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas. Gambar serta video tersebut telah meruntun jiwa ramai rakyat Malaysia yang menontonnya.

Ada 9 Anak Sorang Pun Tak Sanggup Jaga.. Tapi Di Abaikan di Pusat Perubatan

Di dalam temuramah itu nenek yang bernama Zarah Ahmad 83 tahun mendakwa dia memiliki 9 orang anak tetapi seorang pun tidak mahu mengambilnya di h0spital setelah menerima rawtan selama seminggu akibt terjtuh.

Akhirnya Zarah Ahmad telah dirujuk ke rumah orang tua Al-Ikhlas melalui jabatan kerja s0sial h0spital. Itulah perjalanan seorang nenek ini sebelum masuk ke pusat jagaan orang tua Al-Ikhlas.

Nenek ini turut berkata dia mempunyai seorang anak di Shah Alam, “Isteri dia cakap malas nak jaga saya sebab nak pergi berjalan nanti susah. Macam ni la nasib saya. Anak-anak tak mahu ambil tahu pasal saya.”

Bukan anak-anak bung dia. Tapi dia yang buang anak-anak sejak kecil

Rentetan dari kisah yang tular ini, seorang wanita yang mendakwa sebagai menantu kepada warga emas itu tampil mɛndedahkan kisah sebenar kepada umum. Normala Shamsuddin mendakwa ibu mertuanya tidak pernah melayan anak-anaknya dengan baik. Justeru, dia berharap orang ramai tidak mɛnghukumnya sebelum mengetahui kisah sebenar.

 

Cucu juga buka mulut

Apa-apa pun kisah ini sememangnya banyak “plot twist” yang memeningkan kepala para netizen. Diharap anda sebagai netizen dapat menilai mana baik dan mana burukknya. Sesungguhnya kita tidak tahu mana satu kisah betul atau kisah salah. Jaga komen…Jangan nak membawang sangat ya…. Hehehehe..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*