Istri H4mil bertarvng ny4wa dib3lasah oleh Suami

Istri H4mil bertarvng ny4wa dib3lasah oleh Suami

JOHOR BAHRU – Se0rang kakitangan awam di negeri ini terp4ksa bert4rung ny4wa di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini selepas diperc4yai dibel4sah su4minya dalam kejadian pada 4 Mei lalu.

Mangs.a yang berus1a 43 tahun dan kini s3dang h4mil empat minggu dilap0rkan mengalam1 kec3deraan par4h dengan tengk0rak kep4lanya terpaksa dibu..ang ak1bat pendar4han selain ra..hang, tul4ng bel4kang serta rusvk ret4k diperc4yai dipvkul.

Kejadian dipercayai berlaku semasa mang..sa berada di rum4hnya di sebu4h pangsapvri di Larkin di sini.

Adik m4ngsa dikenali sebagai Fazariah mend4kwa, kakaknya yang berkahw1n pada 7 September tahun lalu tel4h dim4sukkan ke ICU HSA pada 4 Mei lalu selepas dihantar su4minya yang bervsia 38 tahun.

“Saya terima panggilan daripada abang ipar sehari kemudian (5 Mei). Dia beritahu kakak dimasvkkan ke h0spital ker4na c3dera. Dia beritahu ada t0lak sikit sebelvm kakak terjatvh dan minta m4af,” katanya kepada K0smo! di sini semalam.

Fazariah yang bergegas ke HSA dari Sungai Udang, Melaka berkata, dia bagaimanapun terkejvt apabila mendapati kep4la dan badan kakaknya dipenvhi dengan w4yar dan sedang bert4rung ny4wa di ICU dalam ke4daan tid4k sed4rkan d1ri.

Menurut wan1ta itu, tengk0rak kepa..la kakaknya terp4ksa dibvang bagi meng3lak keadaan menjadi leb1h tervk disebabkan berlakunya pend4r..ahan pada 0tak.

“Dokt0r memaklumkan har4pan kakak untuk pvlih seperti sedia kala adalah t1pis,” katanya sambil member1tahu m4ngsa baru disahkan meng4ndung empat minggu.

Adik man..gsa mend4kwa, dia tidak menget4hui pvnca pasangan tersebut berga.duh kerana kakaknya jar4ng meng4du mengenai kisah rvmah tangganya.

Berdasarkan maklvmat rakan sekerja, mangsa juga k3rap dilihat meng4lami leb4m di mvka dan t4ngan.

“Kami tak sangka abang ip4r tergam4k bers1kap g4nas. Saya tidak tahu p3kerjaannya, kami sekelvarga ada bertanya tetapi dia meng3lak,” dakwanya.

Susulan kejadian itu, Fazariah telah membuat lap0ran di Balai P0lis Larkin di sini pada 6 Mei lalu.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah J0hor Bahru Selatan, Asisten Komisi0ner M0hd. Padzli M0hd. Zain ketika dihvbungi menges4hkan mener1ma lap0ran mengenai kej4dian itu dan si4satan lanjvt mengen4i kes itu sedang dijalankan termasvk us4ha meng3san svspek.

“Kertas sias4tan dibvka mengikut Seksy3n 325 Kanun Kes3ksaan kerana mendatangkan kec3deraan p4rah.

“Setakat ini, tiada t4ngkapan dibuat dan perkembangan meng3nainya akan dimaklvmkan dari semasa ke semasa,” katanya.

Sumber : K! ONLINE

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*