Ini Punca Masjid Al-Aqsa dis3rang semula 12 jam selep4s g3ncatan senj4ta

Sudah dua malam Masjid Al Aqsa dis3rang, membuat lebih dari 200 0rang Pal3stina terc3dera akibat tindakan p0lis Isr4el.

Kawasan masjid diserbu tent3ra penja jah untuk menyelamatkan mufti (yang berada di bawah lantikan kerajaan F4TAH) kerana hampir dipvkul jemaah yang s0lat Jumaat di sana. Mufti tersebut memb4ngkitkan kemar4han apabila kemenangan Gaza disebut sebagai usaha kerajaannya sahaja dan langsung tidak disebutkan tentang mujahidin dan syuhada’ Gaza yang menjadi bayaran kemenangan ini.

 

Nampak tak kenapa bukan semua fatwa mufti di Al-Aqsa dan bukan semua nasihat Imamnya b0leh dipakai? Nak dengar nasihat mereka, pastikan mereka terlebih dahulu terlibat secara aktif dalam perjuangan pembebasan Aqsa.

Antara keg4galan besar Isr4el dalam p3rang ini yang sangat memalukan :

1. Mereka gagal memusnahkan l0kasi pelancaran serangan pejuang dan markaz pejuang. Setiap kali l0kasi yang disangka pusat s3rangan dib0m, setiap kali itu juga s3rangan balas tiba dengan lebih k3ras.

2. Mereka gagal membvnuh pemimpin- pemimpin p3juang. Hanya beberapa pemimpin yang berjaya dibvnuh. antaranya syeikh Dr. Jamal (pencipta dr0ne).

3. Mereka gagal menghancvrkan senj4ta-senj4ta pejvang. Malah ser4ngan dengan kejutan senj4ta senj4ta terbaru semakin meningkat ketika pep3rangan masuk hari ke-7, 8 dan 9. Peju4ng telah bersedia, dengan kemampuan senj4ta yang dikeluarkan setakat ini hanya dalam nisbah 1/1000.

4. Mereka yang mula meminta g3ncatan senj4ta sebelah pihak melalui pihak tengah iaitu M3sir dan USA. Tetapi pda awalnya, pejuang men0lak , dan memberikan syarat, peju4ng yang menentukan bila ser4ngan patut berh3nti, dan syarat ditentukan pejvang Mujahidin.

5. Mereka telah menandatangani gencatan senjata dengan Al [email protected]@m, dan penjamin kepada gencatan senj4ta ini hanyalah r0ket dan senjata pejvang [email protected] Tidak sepeti sebelum ini di mana penjamin genc4tan adalah negara kuasa dunia yang lain.

6. Perang kali ini lebih 4300 rok3t telah dilanc4rkan ke [email protected], tetapi masih banyak senj4ta hebat yang belum digunakan. Kumpulan ampfibia, kapal selam al [email protected]@m masih belum dikeluarkan. Tetapi sudah cukup untuk menggervnkan [email protected]

Gencatan senjata telah bermula pada jam 2 pagi waktu Gaza, dan 7 pagi waktu Malaysia.

Sumber: Facebook Hamdan Asadullah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*