Takut dip3rsalahkan, lelaki S4nggup menikah dengan M4ngsa R0gol

R0gol adalah sera ngan seks ual dan dianggap sebagai jen ayah yang se rius. Baru-baru ini di  Gara-gara mahu menutup kesala han, sebuah keluarga ingin menikahkan anak lelakinya dengan man gsa r0gol yang masih di bawah umur di Bekasi.

Lapor Kompas.com, suspek, Ibnu Hajar Tanjung, 21, merupakan anak kepada anggota Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD).

Sus pek ditahan selepas meny erahkan diri ke Balai P0lis Metro Bekasi Kota.Peguam, Bambang Sunaryo berkata, walaupun keluarga sus pek berniat men ikahkan anaknya, namun, hal itu tidak akan menghent ikan sama sekali proses undang-undang yang sedang berjalan.

 

“Saya berharap kita boleh menikahkan kedua-dua pasangan ini. Kita uruskan juga walaupun proses perund angan tetap berjalan,” katanya.

Bagaimanapun, tindakan itu mendapat pelbagai kr itikan termasuk daripada Pengerusi Lembaga Perlindungan Anak Indonesia, Seto Mulyadi yang meminta pihak p0lis bertegas menegakkan undang-undang.

 

“Memang ada sebahagian kes sebegitu, bernikah supaya dapat la ri daripada undang-undang.

“Bernikah sahaja sudah salah kerana man gsa bawah umur apatah lagi melakukan sera ngan sek sual. Apapun alasannya, melakukan hub ungan sek sual dengan remaja di bawah 18 tahun itu melang gar Undang-Undang Perlindungan Anak,” jelasnya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*