[VIDE0] Se0rang m4ut, lima ced3ra kem4langan di AKLEH – Al Fatihah

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki ma ut manakala lima lagi ced era apabila kenderaan dinaiki mereka terlibat dalam kemal angan jalan raya di Kilometer 5.7 Lebuh Raya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) sebelum susur keluar ke Kuala Ampang di sini hari ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kece masan pada pukul 6.02 petang sebelum berge gas ke lokasi kejadian yang terletak kira-kira 14 kilometer daripada Balai Bom ba dan Penyelamat (BBP) Ampang berdekatan.

“Seramai lima angg0ta dan seorang pegawai dari BBP Ampang yang tiba di lokasi kejadian kira-kira 20 minit kemudian mendapati kejadian melibatkan sebanyak lima buah kenderaan pelbagai jenis dan kesemua man gsa telah dibawa keluar oleh orang awam.

“Seorang mangsa disahkan telah mening gal dunia oleh pasukan perubatan manakala lima lagi mengalami pelbagai jenis keced eraan. Tiga man gsa dibawa ke Hospital Ampang menggunakan ambulans manakala dua lagi dibawa oleh orang awam,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Menurut Norazam, angg0ta bertugas kemudiannya membuat kerja-kerja pembe rsihan tump ahan minyak dan sisa kemalangan yang terdapat di l0kasi kejadian dengan dibantu oleh pekerja AKLEH menggunakan satu aliran salur bantu mula dan serbuk kayu.

Dalam pada itu, Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya ketika dihubungi meng3sahkan kejadian memaklumkan siasatan sedang dilakukan bagi mengenalpasti punca kejadian.

“Terdapat seorang mangsa dilapo rkan maut susulan kemal angan itu dan siasatan berhubung kejadian sedang dilakukan oleh pegawai penyiasat,” ujarnya ringkas. -K!ONLINE

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*