Ramai Tak Tahu, selepas kereta di ‘Tinted’ , Wajib Lakukan 3 perkara ini.

Bukan hanya memandu sahaja, sebenarnya ada banyak perkara yang berkaitan dengan kereta yang perlu anda ketahui. Walau apa pun, setiap bahagian kereta memerlukan perhatian dan penjagaan yang teliti.

 

Oleh itu, kali ini kami akan berkongsi dengan anda mengenai penjagaan cermin kereta setelah ditinted.Mungkin ramai sebelum ini yang hanya membiarkan sahaja bahagian cermin kereta tersebut tanpa memeriksa beberapa perkara yang penting.Mungkin ramai sebelum ini yang hanya membiarkan  di bahagian cermin kereta yang ada tanpa memeriksa  beberapa perkara yang penting.

Bukan hanya itu, ia juga memberikan tahap privasi yang baik untuk anda semasa berada di dalam kereta. Tetapi, jangan gunakan warna yang terlalu gelap.

Beralih kepada penjagaan cermin setelah diwarnai, pemilik bengkel kereta James Alatin berkongsi mengenai tiga perkara yang perlu diperiksa. Menurutnya, tingkap kereta tidak boleh diturunkan selama seminggu. Selain itu, saluran pemanas juga tidak dibuka dalam tempoh tersebut. Yang paling penting, periksa tahap ketahanan warna dengan menggunakan meter transmisi.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini, anda boleh menonton video di bawah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*