Mohon Bantu bvru Lelaki Bel4sah Isteri Yang H4mil Hingga Berlaku Pend4rahan 0tak, Tahap Kr1tikal

Mohon Share untuk Membantu Memburu Suspek.

 

“Saya berharap p0lis dapat mengesan segera lelaki itu secepat mungkin dan bertanggungjawab terhadap apa yang dilakukannya terhadap kakak saya,” kata Fazariah Nordin, adik kepada Jahidah Nordin, 43, yang berta rung nyawa selepas par ah disyaki dipu kul suaminya, 4 Mei lalu.

Ketika ini, Jahidah masih dira wat di Hospital Tuanku Ja`afar (HTJ) Seremban selepas dipindahkan dari H0spital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru, J0hor sejak seminggu lalu.

Fazariah, 38, berkata, tidak banyak perubahan kesihatan kakak sulungnya daripada tujuh beradik itu kerana masih tidak sedarkan diri.

“Kakak masih dalam keadaan tidak se darkan diri dan belum boleh buka mata serta berk0munikasi dengan orang lain.

“Pagi ini, saya dimaklumkan oleh ahli keluarga yang menjaganya di HTJ, mengatakan alat bantuan pernafasan perlu dipasangkan semula bagi membantu dirinya.

“Memang kece deraan dialami daripada insiden itu amat seri us,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Beliau yang menetap di Melaka berkata, pihaknya tidak dapat menjangkakan berapa lama temp0h Jahidah perlu berada di HTJ dan mendapatkan raw atan kerana setakat ini belum menunjukkan perubahan dari segi kesihatannya.

Menurutnya, kecede raan yang dialami se rius kerana ia membab itkan bahagian kepala hingga berlaku penda rahan di bahagian ot4k selain rahang, tulang bel4kang serta rusuk r3tak.

Katanya, sejak berada di HTJ, bapanya belum berkesempatan melihat mangsa susulan sekatan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sedang dikuatkuasakan ketika ini.

“Kami sekeluarga akan terus berdoa kakak pulih seperti sediakala,” katanya.

Dalam kejadian 4 Mei lalu, mangsa yang hamil empat minggu mengalami keced eraan pa rah di bahagian kep4la dan ten gkorak terpaksa dibuang akibat penda rahan selain rahang, tulang bel4kang serta rusuk ret ak disyaki dipvkul suaminya berusia 38 tahun.

Sebelum ini man gsa yang tidak sedarkan diri menerima rawatan di HSA namun dipindahkan ke HTJ Seremban atas permintaan keluarga dan nasihat pihak HSA.

Dalam laporan media kelmarin, Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, meneg askan polis sedang giat meng esan lelaki dikenali sebagai Rosmaini Abd Raof, 38, yang juga suspek untuk membantu sia satan kes berkenaan.

Ayob Khan berkata, pihaknya belum dapat men ahan lelaki berkenaan namun risikan dibuat mendapati suspek dipercayai berada di Shah Alam atau Alor Setar.

“Kita akan menggiatkan ris ikan dan membuat ser buan jika mendapat petunjuk baharu,” katanya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*