(VIDEO) Peri0d 2 Bulan Non-stop, Sekali Cek Buah Pinggang dah Takde. Gadis Ke$al Makanan Jadi $ebab

Peri0d 2 Bulan Non-stop, Sekali Cek Buah Pinggang dah Takde. Gadis Ke$al Makanan Jadi $ebab

Ia berbertujuan untuk membuat penge$anan awal jika berl4ku sebarang ma$alah berka1tan sistem repr0duktif.

Selain temp0h lama, warna serta bau juga perlu diberi perhatian khusus kerana perbezaan serta perubahan ketara bagi setiap ke$ satunya itu memberi tanda awal jangk1tan penyak1t.

Kitaran ha1d teratur menunjukkan anda adalah tanda t4hap ke$ihatan dan ke$uburan individu di tahap yang n0rmal. Namun, jika temp0h ha1d keluar melebihi 15 hari, anda perlu berjumpa d0ktor dengan kadar $egera.

Menerusi sebuah perkongsian seorang gadi$ bernama Alisya di TikTok, is sedikit sebanyak menyedarkan masyarakat tentang pent1ngnya menjaga ke$ihatan.

Menurut gadi$ tersebut, dia mengalam1 ma$alah per1od tanpa henti selama dua bulan berturut-turut. Ri$au dengan s1tuasi tersebut, dia seger4 berjumpa dengan d0ktor untuk membuat pemerik$aan.

Dia kemudiannya diberi ub4t untuk menghent1kan ha1d namun tidak memberi ke$an apa-apa sebelum dirujuk kepada p1hak p4kar $akit puan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

Apa yang sangat mendebrkan, selepas keputusan MRI keluar, d0ktor memberitahu buah p1nggangnya kanannya g4gal dike$an.

Menurut p4kar, buah p1nggang di sebelah kanan gadi$ tersebut sudah mengecvt dan g4gal berfung$i. Sehingga kini, tiada rwatan sebenar dapat diberikan selain melakvkan uj1an berkala untuk menjaga 0rgan di sebelah kirinya pula.

Fast food jadi pvnca, dulu kerja fast food

Menurutnya lagi, doktor g4gal menge$an apa pvnca sebenar buah pinggang gadi$ itu mengecvt, namun menurutnya, makanan ringan adalah menjadi $ebab kerana sebelum ini dia mempunyai tabiat suka makan makanan $egera.

Gadi$ tersebut juga memberitahu dia tidak mengambil sebarang suplimen kecantikan sebelum ini kerana tidak meggemarinya. Dia juga sempat berpesan agar warganet menghentikan tab1at kurang $ihat itu dan berharap agar orang ramai menghargai buah p1nggang yang dianugerahkan oleh tuhan.

Sumber: TikTok nralisyaa

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*