‘Abang, Syg Bahagia Sangat..’ – Suami Syukur Dapat Urus Sendiri Jen4zah Isteri

‘Abang, Syg Bahagia Sangat..’ – Suami Syukur Dapat Urus Sendiri Jen4zah Isteri

Alhamdulillah dapat memandikan, mengk4fankan, menjadi imam solat, membaca talkin sbg penghormatan terakhir suami kepada isteri. Aku berasa cukup puas hati diberikan peluang ni. Terima kasih semua yang membantu dan mendoakan. Hanya Allah sahaja mampu membalas jasa-jasa dan doa-doa kalian. Aku berdoa agar Allah mempermudahkan urusan dan merahmati kita semua.

KehiIangan insan tersayang merupakan satu perasaan sed1h yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Begitulah perasaan yang dialami oleh individu ini iaitu Nurhan Ayub selepas kehiIangan isteri tercinta yang terlibat dalam kemal4ngan jalan raya. Lebih mervntun hati apabila mengetahui pasangan ini baru sahaja bernikah pada 27 Julai lalu.

‘Alhamdulillah dapat mandikan…’

2 37

Ujian Allah adalah indicator sayang kepada hambaNya. Dua kali aku dit1mpa sebegini, sehingga aku rasa aku makin kuat. Pertama kali, arw4h adik meningg4l dunia dan ketika tu aku di melaka, sehari sebelum adik meningg4l dunia barang peribadi, laptop dan berkaitan final year projek telah dir0mpak pec4h masuk rumah. Kali kedua baru sahaja sampai dan berada di terengganu telah mendapat khabar isteri meningg4l dunia walhal baru beberapa ketika isteri wsp.

‘Abang, sayang bahagia sangat’

IMG 20200810 114301

Alhamdulillah. Sebelum tu mari kita ingat, bahawa mat1 tu benar. Setiap yg berny4wa pasti mat1. Allah menciptakan hidup dan m4ti utk melihat apa amalan terbaik. Diciptakan manusia dan j1n supaya beribadah tunduk kpdNya. Selesai mengurus jen4zah isteri semalam. Pagi ni datang menziarahi sekali lagi. Aku berasa puas hati kerana diberi peluang untuk memandikan, mengk4fankan, menjadi imam solat jen4zah dan membaca talkin. Seperti biasa juga yg aku lakukan dgn keluarga terdekat.

Aku cuba sentiasa ingat perkataan-perkataannya seperti “abang, sayang bahagia sangat”, “bestnya bila sudah bernikah ni”, “tidak mahu lepas tangan abang”, “biarlah orang tengok kita pegang tangan, diorang nampak juga tu inai sayang”, “(tengok wajah ku sambil sebut ya Allah suami ku (berkali-kali))”, “biarlah sayang tengok muka abang, last suda sayang tengok ni”, “sayang betul-betul cintakan abang”, “bersyukurnya ada suda imam ku (solat berjemaah dlm bilik) dll setiap hari gembira. Dia bersyukur dapat suami boleh tolong dia basuh pinggan, baju, memasak dll. Sebenarnya aku membantu sekadar mampu, bukan memanjakannya. Sbb sudah terbiasa dididik oleh ibubapa ku sendiri.

Suami luah rasa syukur

IMG 20200810 114316

Aku bersyukur kerana diberi peluang bersamanya. Ya tepat pilihanku untuk jadikan dia isteri ku. Terima kasih kepada ibu mentua dan bapa mentua, kakak-kakak ipar dll kerana mendidik dia dengan baik. Walau kami berbeza kampus dahulu, sebenarnya kami dalam fikrah yang sama. Kami ditarbiyyah oleh PAS. Dengan tarbiyyah ni, menjadikan aku dan dia untuk menjadi lebih bertanggungjawab.

Terima kasih kerana setia menunggu. Sehingga hujung ny4wa mencintaiku. In shaa Allah akan ku balas. Semoga Allah memasukkan ke dalam syurga, dan dapat bertemu arw4h bapa (Ayub Jalaidi) dan arw4h adik bongsu (Ashiraf Ayub).

Sumber: Nurhan Ayub via kec0h habis

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*