Ramai Berterima Kasih Kepada ‘Ustazah Asma’ Kerana Berani Tegur Wanita Islam Bergelek Di Media Sosial

Ramai Berterima Kasih Kepada ‘Ustazah Asma’ Kerana Berani Tegur Wanita Islam Bergelek Di Media Sosial

Menerusi perkongsian itu, beliau berharap agar mereka dapat memadam atau mengelakkan daripada melakukan tarian-tarian tersebut lebih-lebih lagi jika mendedahkanAurat.

Namun begitu, seakan menjadi trend di aplikasi-aplikasi tersebut apabila banyak vide0-vide0 terutamanya kaum wanita yang melakukan aksi tarian yang kadangkala keterlaluan sehingga menjadi perhatian ramai.

Aplikasi-aplikasi di media s0sial merupakan wadah untuk berkongsi aktiviti harian kepada orang lain. Pelbagai konten ditemui, baik secara positif mahupun negatf.

Teguran buat wanita

Power Point 82

Berasa terpanggil untuk bercakap tentang hal tersebut, pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun telah memberikan teguran lembut buat para wanita tdak kisahlah muda ataupun tua supaya menghentikan aktiviti berkenaan.

Ustazah Asmah’juga memberi qoute ringkas dengan memaklumkan yang ‘malu itu iman’ merujuk kepada ‘keberanian’ para wanita mendedahkan tarian kepada umum tanpa rasa segan.

Semoga Allah pelihara kita semua

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menyetujui apa yang diperkatakan oleh pendakwah tersebut.

Screenshot 2021 10 27 at 3.52.47 PM

Screenshot 2021 10 27 at 3.53.14 PM

Mereka juga merasakan sesetengah orang semakin berani bergelek dan berjoget di media sosial mengikut rentak lagu seakan tdak menyedari apa yang dilakukan adalah satu d0sa.

Sumber: News Kini

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*