Bekas Isteri SMFaisal Jalani Hukuman 7Hari. ‘Hati Anak Terluka, Tergamak Bapa Penjarakan Ibu’

Bekas Isteri SMFaisal Jalani Hukuman 7Hari. ‘Hati Anak Terluka, Tergamak Bapa Penjarakan Ibu’

Allah SWT sentiasa ada cara untuk mencampakkan kembali masalah orang lain itu menjadi masalah keluarga anda pula di masa hadapan.

Bekas isteri SM Faisal jalani hukuman 7hari. ‘Hati anak yang terluka, tergamak bapa penjarakan ibu’. Kes ini bukan hanya melibatkan bekas suami dan isteri saja sebaliknya turut memberi kesan kepada anak-anak yang tidak bersalah.

Bayangkan apa perasaan anak-anak, bila ibu yang mereka amat sayang terpaksa menjalani hukuman penjara dek kerana mereka. Kasihan sungguh!

Bekas Isteri SMFaisal

463010

Kongsi Dr Karya Kayra, di sebalik kisah ini ada hati anak-anak yang sedang terluka.

Tergamak bapa mereka memenjarakan ibu mereka yang membesarkan tiga anak lelaki itu selama ini sedangkan si bapa juga melakukan kesalahan yang sama, bahkan berganda-ganda lebih banyak dari kesalahan si ibu.

Perasaan bersalah anak-anak akan kekal di dalam jiwa apabila anak-anak itu tahu, ibu kandung mereka ke penjara berpunca dari anak-anak lelaki yang semakin remaja itu yang tidak mahu lagi bertemu bapa kandung, namun ibu mereka yang dipenjarakan.

Jalani Hukuman 7Hari

Saya juga mempunyai tiga anak lelaki remaja. Saya tahu perasaan seorang ibu, apabila anak-anak meminta untuk tidak lagi bertemu dengan bapa kandung mereka. Anda sebagai ibu, rela dipersalahkan oleh orang sekeliling demi memenuhi permintaan anak-anak.

Bezanya adalah, saya tanpa mengira lelah mencari solusi dari kelemahan Undang-Undang Syariah Malaysia bagi membantu diri saya dan rakan-rakan yang perlukan bantuan.

Kadangkala lelaki ingat mereka menang apabila berjaya memburukkan, memfitnah, mengganggu dan mengaibkan ibu kandung anak-anak itu.

Hati Anak Yang Terluka

Lelaki lupa kebencian di hati anak-anak sudah mula membuak-buak.
Girls… Ingat!!!
Setiap kali bekas suami tukar tarikh lawatan anak, mohon ingkar Perintah Mahkamah ke atas bekas suami. It is between you or him will go to jail.

Ingat!!! Semua Hakim Mahkamah Syariah adalah lelaki. Kita mesti bertindak bijak dan bergerak dalam satu pasukan jika mahu menang.

To those yang tidak pernah merasai gangguan dari bekas-suami gila talak dengan kononnya si perempuan menyebut perkataan “aib perlu ditutup” dan si lelaki menyebut “jangan campur hal rumah tangga orang”.

Tunggu anak-anak perempuan anda menghadapi masalah yang sama diganggu oleh bekas-suami gila talak.

Saat itu baharu anda tahu betapa anda perlukan bantuan dari orang sekeliling untuk membelasah bekas suami gila talak itu.

Tergamak Bapa Penjarakan Ibu

Hidup kita ibarat roda. Hari ini anda memperlekehkan masalah orang lain. Allah SWT sentiasa ada cara untuk mencampakkan kembali masalah orang lain itu menjadi masalah keluarga anda pula di masa hadapan.

Berita Emilia Hanafi sudah masuk Media Antarabangsa. It is not good for Syariah Law in Malaysia. Ramai wanita-wanita yang pernah teraniaya di Mahkamah Syariah sudah mula dihubungi Media-Media Antarabangsa.

It is will never be good selagi tiada keadilan untuk wanita islam di Malaysia.

Sesungguhnya doa orang yang teraniaya itu sentiasa dimakbulkan Allah SWT.

Salam penuh simpati dari kami di SISTERHOOD buat Emilia Hanafi. Keep Strong.

Sis Emilia..
You won already in front of your sons.
Kayra, Putrajaya.

SEMAKAN DAN PERMOHONAN : Semoga kes ini diadili dengan sebaik-baiknya dan menjadi iktibar kepada semua wanita di luar sana apabila berdepan dengan isu sebegini supaya lebih alert agar tidak dipersalahkan.

Sumber : Dr Karya Kayra

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*