Ibu Tr4uma, Lepas Geletek Anak Tiba-Tiba Kejang Dan Tidak Bersuara

Ibu Tr4uma, Lepas Geletek Anak Tiba-Tiba Kejang Dan Tidak Bersuara

Jangan gel3tek anak, itulah amaran yang diberikan oleh orang tua tua dulu, sebenarnya ramai artikel yang mengingatkan kita untuk tidak menggel3tek anak dan mencucvk pingg4ng kawan. kenapa?

Alasannya menggel3tek kanak kanak boleh jadi berbah4ya sebab mereka tidak boleh menyuruh anda untuk berhenti, j4ntung mereka akan berd3ngup lebih kuat dan pernafasan boleh berubah hingga mengakibatkan mereka terkena s4kit j4ntung.

Seperti yang pernah perlaku kepada seorang budak bernama alya, dimana ibunya menggel3teknya di bagian ping gaang dengan niat berguraau dan bermanja.

Namun siapa sangka gurauan itu berubah menjadi ngeri apabila Alya yang tergolek golek tiba tiba kejang dan suara tersekat sekat. Ketika itu ibunya hanya mampu menjerit meminta tolong suaminya, namun anak mereka bernasib baik masih bisa di selamatkan selepas mendapat perawatan pakar.

Mengulas tentang Cvcuk ping gaang kawan, boleh buat terkesan pada mental mereka, Selalunya dalam masyarakat melayu ramai orang suka cucvk ping gaang.

Dari segi Pisi0logi hal ini di terangkan berkait dengan responsive saraf-nervous system, dan kesannya bila kita kena cucvk ping gaang sangat berbah4ya, signal yang dihantar ke otak bila kena cucvk Adalah response kawan anda untuk mempertahankan diri yang menyebabkan individu tersebut menjadi panik akibat k3jutan. Malah k3jutan inilah yang membuat j4ntung terk3jut dan degupan akan menjadi cepat secara tiba tiba,bila situasi ini dibuat berulang kali, besar kemungkinan indiv1du tersebut akan terkena s4kit j4ntung.

Dah baca jangan lupa untuk komen, dan share! terima kasih.

Sumber: Trending101News

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*