Sebab Tak Cukup Wang Rm300, Tiada Siapa Nak Uruskan Jen̷azah Anak – Lelaki K̷ongsi Kisah Sed̷ih Terjadi Pada Ayah Ini

Sebab Tak Cukup Wang Rm300, Tiada Siapa Nak Uruskan Jen̷azah Anak – Lelaki K̷ongsi Kisah Sed̷ih Terjadi Pada Ayah Ini

Ayah mana yang tidak sedih apabila anaknya yang baru sahaja mengh3mbuskan n4fas terakhir tetapi si ayah tidak mampu untuk membiayai kos pengurusan jen4zah kerana tidak cukup wang.

Begitulah yang terjadi kepada seorang ayah ini yang diceritakan oleh seorang sukarelawan Mohd Zulhairi Zainol, apabila anak kepada pemuda yang dirahsiakan identitinya terp4ksa membawa semula ke h0spital apabila k0s pengurusan jen4zah di kawasan tempat tinggalnya did4kwa dikenakan caj RM300.

Mujur, pihak forensik hospital tersebut menelefon Zulhairi yang memang menyediakan khidmat pengurusan jen4zah secara percuma kepada sesiapa yang memerlukan bantuan beliau. Khidmat Zulhairi ini pernah beberapa kali tul4r di laman s0sial dengan khidmatnya membantu pihak yang memerlukan bantuan dan tidak mampu membayar k0s pengurusan jen4zah yang mana di sesetengah kawasan agak tinggi harganya.

Selepas selesai urusan pengebuumian anaknya, lelaki tersebut memaklumkan pada Zulhairi bahawa dia cuma ada RM150 sahaja untuk diberikan kepada Zulhairi. Namun, Zulhairi menolak pemberian lelaki tersebut dan meminta lelaki tersebut untuk siman sahaja duit itu untuk kegunaan dirinya.

“Alhamdulilah selesai, sadis kesah brader ni. Padahal pagi tadi dia dah bawa jnzh anaknya ini untuk di uruskan di tempatnya, disebabkan dikenakan caj rm300.00 si ayah nie xmampu dah orang tu xnak uruskan. Dibawa kembali anak ini ke h0spital nasib baiklah team forensik maklumkan pada hery,terus hery dtg bantu dan uruskan mandi & kafan serta dikebuumikan.

Dia maklumkan pada hery hanya ada rm150.00 sahaja, Hery ckp simpan sahaja duit tu terus ayahnya peluk Hery dan berterima kasih pada kalian semua. Ini lah di antara sumbangan kalian hery salurkan. Baby kecik mcm nie pon nak caj rm300. Modal hery tadi hanya rm20.00 je.”

s4 3 300x224 1

s5 3 300x225 1

s6 3 225x300 1

Alhamdulilah selesai,sadis kesah brader nie”..padahal pagi tadi dia dah bawa jnzh anaknya ini untuk di uruskan di tempatnya”..di sebabkan dikenakan caj rm300.00 si ayah nie xmampu dah orang tu xnak uruskan”… dibawa kembali anak ini ke hospital nasib baik lah team forensik maklumkan pada hery,terus hery dtg bantu dan uruskan mandi&kafan serta dikebuumikan.

Dia maklumkan pada hery hanya ada rm150.00 sahaja,hery ckp simpan sahaja duit tu”….

terus ayahnya pelok hery…..dan berterima kasih pada kalian semua.

nie lah di antara sumbangan kalian hery salurkan..

baby kecik mcm nie pon nak caj rm300.00

modal hery tadi hanya rm20.00 je

Sumber : Mohd Zulhairi Zainol Via siakapkeli

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*