Janin & tiga Sekelu4rga Selamat Dik3bumikan Dalam Pilu Hening Awal Pagi

Janin & tiga Sekelu4rga Selamat Dik3bumikan Dalam Pilu Hening Awal Pagi

J4nin, tiga sekeIuarga seIamat dikebu.mikan

BALING: Suasana piIu dengan ratusan wajah sayu pada he.ning awaI pagi mengiringi pengebum1an janin berusia empat buIan bersama tiga sekeIuarga mngsa Iemas akib4t benc4na bnjir dan kepaIa air di Lata Celak, Kampung Iboi, Kupang, di sini, menjeIang subuh tadi.

Mngsa trgedi petang keImarin itu, termasuk se0rang ibu hamiI yang terk0rban, seIamat dikebumikan di Tanah Perku..buran Kampung Charuk Bemban Dalam, di sini, kira-kira jam 5.30 pagi.

S0lat jn4zah diadakan di Surau Al-Istiqamah, Kampung Charuk Bemban Dalam.

1624

Kira-kira 200 0rang yang hadir keIihatan h1ba dan seb4k, maIah ramai tidak dapat men4han air mata, ketika diberi peIuang terakh1r untuk menatap wajah jn4zah sebelum pengebum1an.

Jn4zah Nurul Anis Abu Hassan, 23, bersama j4ninnya dikebum1kan dalam satu Iiang Iahad, diikuti jn4zah ibu mentuanya yang Iumpuh, Salmah Mat Akib, 53; dan adik ipar, Khairul Ikhwan Nor Azman, 14.

1623

Terdahulu, kesemua jn4zah tiba di pekarangan Surau Al-Istiqamah, Kampung Charuk Bemban Dalam, pada jam 4.25 pagi. Jn4zah janin didukung bapanya, Muhammad Khairul Asyraf Nor Azman, 24, sebelum dibawa masuk ke dalam surau untuk dis0latkan.

SoIat jn4zah dilakukan secara berasingan, bermula untuk janin Nurul Anis, diikuti Allahyarham Khairul Ikhwan. S0lat jn4zah kemudian diadakan serent4k untuk Nurul Anis dan Salmah.

1622

Insiden kelmarin mengakib4tkan kediaman mngsa dih4nyutkan air deras, sebelum my4t Nurul Anis dan ibu mentuanya ditemukan dalam keadaan saling berpeIukan di bawah timbunan p0kok kira-kira 100 meter dari tapak rumah mereka kira-kira jam 9.30 pagi semalam.

My4t Khairul Ikhwan pula ditemukan pada pukul 11.55 pagi sama di bawah timbunan p0kok tidak jauh dari l0kasi my4t ibu dan kakak iparnya dijumpai.

Sumber : Berita Harian / harmagidun

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*