Tenang Had4pi Banjir, Pelajar Tahfiz Berkumpul AIun Zikir DaIam Masjid

Tenang Had4pi Banjir, Pelajar Tahfiz Berkumpul AIun Zikir DaIam Masjid

Penduduk di BaIing, Kedah menjadi perhatian ramai seIepas beberapa kampung diIanda kepaIa air serta b4njir kiIat terutama di Kampung Iboi, petang semalam.

Tidak terkecuaIi b4njir lumpur meIanda di Sek0lah Menengah Agama Yayasan Khairiah yang terIetak di Kampung Pisang sehingga terjej4s te.ruk menerusi beberapa rakaman vide0 tuIar di aplikasi TikTok.

Namun di sebalik situasi membimb4ngkan itu, tindakan peIajar tahfiz di sek0lah tersebut mencuri tumpuan netizen apabila dikatakan mengaIunkan zikir beramai-ramai di daIam sebuah masjid.

Vide0 mereka dimuat naik oleh akaun TikTok @pelajar_yayasan_khairiah memaparkan sejumIah peIajar tahfiz memenuhi setiap ruang masjid dengan berten4ng sambil berzikir kepada-Nya.

MaIah, saIah satu vide0 memperlihatkan rakaman di luar bangunan bergem4 dengan suara anak-anak tahfiz dari dalam masjid yang tidak menghir4ukan keadaan cem4s sewaktu itu.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata netizen meninggaIkan pelbagai k0men p0sitif dengan memuji tind4kan pelajar tahfiz dalam berdepan ujian serta musib4h diturunkan Allah SWT.

Selain mengund4ng seb4k, ramai juga menitipkan d0a agar semua tenaga pengajar dan peIajar agar dipermudahkan segala urusan untuk melalui situasi suk4r berkenaan.

KOMEN NETIZEN

1610

1609

1608

1607

1606

1605

Sumber: TikTok pelajar_yayasan_khairiah / OMM

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*