“Seandainya sesuatu berlaku” Ini h4srat Terakhir Zamani sebeIum D0ktor teruskn pembedhan

“Seandainya sesuatu berlaku” Ini h4srat Terakhir Zamani sebeIum D0ktor teruskn pembedhan

Besar harapan vokalis Slam, Zamani Ibrahim, 51, untuk bertemu peminat pada Konsert Doa Buat Zamani Unplvgged yang bakal dipentaskan di Zepp Kuala Lumpur, akhir bulan depan..

Semuanya gara-gara Zamani yang menderlta penyaklt sk0lio0is yang menyebabkan tul4ng belkang membengk0k, tidak pasti apa yang akan berlaku selepas dibed4h, November depan..

Biarpun doktor menjelaskan rislk0 pembed4han yang dijangka mengambil masa antara lapan hingga 10 jam itu kecil, Zamani berhajat bertemu peminat selepas dia berehat panjang selepas prosedur itu..

“Saya berharap sangat dapat berkumpul dengan peminat setia pada malam itu. K0nsert itu bukan untuk mengejar keuntungan, sebaliknya saya hanya mahu berkumpul dengan peminat kerana tidak tahu apa yang bakal terjadi selepas pembed4han.

“Seandainya sesuatu berlaku, sekurang-kurangnya saya puas hati kerana dapat berjumpa peminat,” katanya pada sidang media mengumumkan Konsert Doa Buat Zamani Unplvgged di ibu negara, baru-baru ini.

Selain Zamani, konsert yang dijangka berlangsung dua jam pada 30 September depan, turut dijayakan Datuk Ramli Sarip, Fauziah Latiff dan Rahim Maarof serta penampilan istimewa, Datuk Aznil Nawawi.

Zamani berkata, konsert ‘unplvggged’ itu tidak dianjurkan secara terbvru-bvru, sebaliknya, dirancang sebelum Aznil melancarkan dana bagi menampvng k0s pembed4hannya, Jun lalu.

Zamani menambah, dia lebih selesa mencari dana menampvng k0s pembed4han dan sara hidup melalui konsert berbanding membuka tabung bantvan.

Bagaimanapun, Zamani berterima kasih dan menghargai usaha Aznil yang berjaya mengumpul lebih RM100,000.

“Sejak awal lagi saya kurang selesa mewujudkan tabung bagi menampvng kom0s pembed4han. Saya tidak mahu dilihat seperti meminta-minta.

“Sebaliknya, saya lebih suka menganjurkan konsert agar peminat boleh bersama-sama membeli tiket.

“Itu membuktikan peminat sayang dan terima saya. Tetapi jika mereka tidak dapat datang beri sokongan pada malam itu, tidak mengapa.

“Cukuplah doakan saya dari jauh,” katanya yang bakal mendendangkan enam lagu solo antaranya Syair Si Pari Pari, Nur Kasih dan Rindiani pada konsert itu.

Zamani berkata, kumpulan Slam tidak akan mengiringi persembahannya pada malam itu. Semuanya kerana Zamani enggan mengganggu persiapan kumpulan itu yang bakal mementaskan konsert ‘unplvgged’, tahun depan.

“Pada asalnya kita bercadang bawa kumpulan Slam. Namun, disebabkan mereka akan terbabit dengan konsert tahun depan, saya tidak mahu gnggu.

“Buat masa ini, kami ada dua band yang akan mengiringi persembahan saya dan rakan-rakan pada malam itu. Namun, kami masih buat pilihan lain.

“Penonton bakal dihidangkan dengan 15 lagu saya dan rakan-rakan. Insya-Allah dewan mampu memuatkan kira-kira 1,400 penonton. Saya amat berharap tiket konsert habis dijual,” katanya.

Sementara itu, ditanya debaran menjalani pembed4han, dua bulan lagi, Zamani mengakui diburu kebimbangan. Namun, dktor memberi jaminan prosedur itu boleh berjaya 100 peratus.

Sebelum ini, gara-gara bimbang, Zamani menangguhkan pembed4han biarpun sudah menghldap penyaklt tul4ng belakang bengk0k sejak 2015.

“Pada 2015, saya diberitahu rislk0 yang bakal saya tanggung selepas pembed4han adalah 70 peratus duduk atas kerusi r0da dan 30 peratus lagi berjaya.

“Disebabkan itulah itulah saya asyik tangguhkan pembed4han dan mencari raw4tan alternatif,” katanya.

Terbaru, dktor memaklumkan kepadanya mengenai kaedah pembed4han terkini yang lebih efislen.

“Pkar tidak akan bed4h, sebaliknya menebvk lub4ng pada bahagian terjej4s… Insya-Allah peluang untuk pulih adalah 100 peratus.

“Selain itu, kaedah digunakan dapat mengurangkan pend4rahan dan rislk0 kepada s4raf. Proses sembuh juga tidak lama, iaitu dalam masa dua minggu saya diberitahu sudah boleh memandu.

“Namun, semuanya bergantvng kepada antlb0di,” katanya.

Bagaimanapun, Zamani berkata, k0s pembed4han itu agak mahal iaitu antara RM80,000 hingga RM100,000.

Screenshot 2022 08 21 18 36 55 53 1

Tonton klip penuh.

Sumber : Dailynewstime24 & utube F8Buzz 

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*