Tak Sanggup Teng0k Kawan Berhenti KeIas KAFA, Budak LeIaki Simpan Duit Sek0lah Bayarkan Yuran

Tak Sanggup Teng0k Kawan Berhenti KeIas KAFA, Budak LeIaki Simpan Duit Sek0lah Bayarkan Yuran

Di Facebook, se0rang bapa berk0ngsi kisah mengenai anaknya yang sanggup membuat simpanan untuk membantu membayar yuran kelas.

Bayar yuran kawan

VC7

SemaIam Yusuf minta RM20, untuk gen4pkan simpanan dia selama sebulan yang dah capai RM80. Tujuannya nak bayarkan yuran kawan. Bulan lepas dia makIumkan se.dih, ada kawan nak berhenti sek0lah petang (kelas KAFA) sebab tak mampu bayar yuran.

Menurut Nasaie Ismail , anaknya, Yusuf telah memakIumkan mengenai hasrat untuk membantu rakan sebayanya sejak sebuIan yang lalu. Bagaimanapun, Yusuf tidak bercerita Ianjut mengenai latar belakang rakannya itu.

Dalam diam, Yusuf telah mengumpuIkan duit perbelanjaan sek0lah hariannya dan duit yang diberikan 0leh ahli keluarga.

Dapatlah RM80. Yuran nak dibayar RM100. Alhamdulillah petang ni InsyaAllah Yusuf akan bayarkan yuran untuk kawannya.

Tak Sanggup Teng0k

Sebagai bapa, Nasaie meIuahkan rasa gembira melihat anak lelakinya yang berusia 12 tahun itu mempunyai niat murni untuk membantu insan yang memerlukan.

Kadangkala apabila teng0k anak anak sebegini akan menyed4rkan kita bahawa ukuran yang kita letakkan pada setiap anak-anak tidak b0leh sama. Terutamanya dalam akademik. Bukan semua anak anak mempunyai keupayaan yang sama. Tetapi setiap anak anak pastinya dijadikan dengan keIebihan tersendiri yang unik dan perlu diraikan kelebihan tersebut.

Sumber: Nasaie Ismail / ohbulan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*