WANITA HAM1L INI UNDANG RASA S3BAK , SATU BADAN CAT SILVER DEMI CARI REZEKI . UEL HULUR B4NTUAN.

WANITA HAM1L INI UNDANG RASA S3BAK , SATU BADAN CAT SILVER DEMI CARI REZEKI . UEL HULUR B4NTUAN.

Demi anak-anak, pastinya setiap ibu ayah sanggup mel4kukan pengorb4nan demi memastikan keluarga dalama h1dup selesa.

Bahkan ada yang s4nggup mel4kukan apa jua pekerjaaan untuk memastikan anak-anak tidak kelap4ran.

Nyata coretan yang dipaparkan oleh Pendakwah terkenal Ebit Lew begitu m3runtun jiwa. Menerusi vid3o yang dikongsi menerusi Instagramnya,

memaparkan seorang wanita ham1l berdiri dengan meng3cat dirinya dengan warna silver demi meny4ra hidup buat keluarganya.

zx1 241x300 1

Tanpa hirau p4nas ter1k wanita ini tetap berdiri. Seb4k melihat, Pendakwah terkenal Ebit Lew memb4ntu wanita itu dengan membeli barang keperluan buat keluarga.

Men4ngis melihat kebaikkan yang dihulur buat dirinya hingga men1tiskan air m4ti. Biarpun ‘non muslim’ Ebit Lew tetap menghulurkan b4ntuan tanpa mengira agama.

Apa yang pasti kita perlu berbuat baik tanpa mengira b4ngsa dan agama. Moga kisah ini menjadi teladan buat kita semua.

Semalam masa keluar mall dekat Jakarta ternampak kakak silver ni yang sedang meng4ndung berdiri sahaja di tepi jalan. Pernah ternampak kisah kakak ini.

Semenjak kovid kehil4ngan kerja. Mula letak cat minyak di badannya dan berdiri tegak tepi jalan mencari rezeki. Beliau non muslim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Men4ngis demi meny4ra hidup, beli makanan, susu dan pampers anaknya. Ibunya ini sedang meng4ndung . Saya terus berhent2kan kereta.

Tanya khabarnya. S3dih melihat keadaannya. Tak terfikir kuatnya seorang ibu demi anak s4nggup berdiri begini sepanjang hari.

Beri sedikit hadiah. Berulang kaki kakak ini tanya. Ini benar pak. Ini benar pak? Sampai kakak ini men4ngis. Tak dapat tahan rasa s3dih. Saya tanya apa lagi saya boleh b4ntu.

Katanya ini pun sudah banyak pak. Kenapa bapak baik memb4ntu saya. Saya bawa beli barang dapur dan susu anak-anak. Semoga Allah b4ntu dan mudahkan buat kakak ini.

Komen net1zen:

zx2 300x232 1

zx3 300x232 1

Sumber : Instagram Ustaz Ebit Liew

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*