(video) “Naluri seekor haiwan” Lelaki ‘L3m4s’ Di Sungai, Anak Gajah Meluruh Masuk Ke Dalam Sungai Untuk Selamatkannya

(video) “Naluri seekor haiwan” Lelaki ‘L3m4s’ Di Sungai, Anak Gajah Meluruh Masuk Ke Dalam Sungai Untuk Selamatkannya

Kham Lha, seekor anak gajah yang paling muda di Taman Alam Semula Jadi Gajah di utara Thailand, ternyata mempunyai hubungan istimewa dengan salah seorang staf di situ, Darrick.

Seekor anak gajah telah melihat seorang lelaki yang kelihatan lemas di sungai, tanpa berfikir panjang, anak gajah itu kemudiannya terus meluru kearah lelaki tersebut dan mahu menyelamatkannya dengan sedaya upaya.

Buktinya, apabila Darrick membuat simulasi lemas di dalam sungai, Kham Lha dilihat terus bergegas masuk ke dalam sungai untuk menyelamatkan Darrick.

Screenshot 2022 02 22 at 7.40.06 PM

Kham Lha kemudian dilihat dengan pantas berlari ke dalam air dan menuju ke arah Darrick hingga ke arah tebing sungai. Sesampainya di tebing, Darrick mengucapkan terima kasih kepada Kham Lha.

Menerusi video yang berdurasi hampir seminit itu, Darrick yang berada di tengah-tengah sungai berpura-pura lemas ketika Kham Lha dan beberapa ekor gajah lain berada berdekatan di tebing.

Tapi kehidupan Kham Lha sekarang sangat tentang dan gembira di samping gajah-gajah lain bersama Darrick. Tengoklah video anak gajah ini selamatkan lelaki lemas (Darrick) yang sungguh mengharukan.

Kham Lha merupakan salah seekor dari 19 ekor gajah yang diselamatkan oleh santuari itu dari industri pelancongan. Di usia 4 tahun, Kham Lha dipaksa menjalani latihan menyeksakan ditangan penawannya sebelum ini.

sumber: arenagempak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*