Gadis Cantik Ini Nekad Selamatkan Si Bulus di Tengah Jalan. Bila Bawa Balik Ini Yang Terjadi

Gadis Cantik Ini Nekad Selamatkan Si Bulus di Tengah Jalan. Bila Bawa Balik Ini Yang Terjadi

Ramai orang yang masih merasa takut untuk membela kucing kerana dikhuatiri membawa keburukan kepada kesihatan. Namun, semua makhluk yang diciptakan Allah di muka bumi ini tentunya mempunyai kegunaannya masing-masing sama seperti halnya dengan kucing.

Sebut sahaja kucing pasti ramai yang menyukainya terutama buat pencinta haiwan. Tidak dinafikan bahawa kucing adalah termasuk dalam haiwan yang istimewa di dalam Islam kerana ia merupakan haiwan peliharaan Nabi Muhammad SAW yang sangat disayangi.

Namun, ada juga kucing terbiar diluar sana yang tiada penjaga dan mereka hidup sendiri dengan mencari makanan sendiri tanpa siapa yang memberikan makanan. Ada yang kelaparan dan jatuh sakit kerana tidak dipelihara dengan baik.

Ada orang yang suka membela kucing dan menjadikan haiwan ini sebagai haiwan peliharaan di rumah mereka. Mereka menjaga dan membelai kucing ini seikhlas hati dan menjadikan ia binatang yang disayangi.

Kisahnya bermula apabila gadis cantik ini sedang dalam perjalanan menuju ke tempat kerja dan tiba-tiba dia terlihat seekor anak kucing yang tiada hala tuju berada di tengah jalan.

Bercakap mengenai kucing terbiar, baru-baru ini viral video seorang gadis yang menyelamatkan seekor kucing terbiar yang berkeliaran di tengah-tengah jalan raya besar.

1111 1

Apabila diambil di tengah jalan anak kucing tersebut dikatakan kelihatan takut sehingga menggigil.

Dek kerana risaukan akan keselamatan kucing tersebut, gadis ini bertindak turun dari kereta dan membawa kucing tersebut ke dalam kereta menuju ke pejabat tempat gadis tersebut bekerja bersamanya.

gadis cantik kucing

Sebaik sahaja sampai di pejabat, gadis itu terus memandikan anak kucing itu dan memberikan sedikit wet food dan air kerana katanya anak kucing yang diambilnya itu kelihatan lapar dan terlalu haus kerana cuaca yang panas di luar.

kucing balik opis

Sano juga akan dibawa ke tɛmpat kerja gadis tersebut pada setiap hari dan disimpan di dalam sangkar bɛserta bɛkas pasir dan bekas makanannya. Sano kɛlihatan sɛmakin gɛmbira berada di sisi gadis tɛrsebut.

Anak kucing jantan itu juga diberi nama Susano dan lebih mɛsra dipanggil Sano oleh tuannya. Sano dikatakan sangat manja dan c0mel. Kɛhadiran dirinya di pejabat gadis itu juga disɛnangi ramai.

Untitled

Melihat ke ruangan komen, ramai yang mɛngucapkan terima kasih dan syabas kɛpada gadis tersebut kerana telah mɛnyelamatkan nyawa Sano dan mɛnjaganya dengan baik sɛkali.

Video asal menyɛlamatkan Sano yang bɛrdurasi selama 20 saat itu telah mɛndapat tontonan sebanyak 2.4 juta kali, 290.3 ribu like, 3095 komɛn dan 1549 pɛrkongsian.

Wargamaya juga sɛmpat memuji gelagat comɛl Sano. Tak puas mɛlihat Sano mɛnerusi sebuah video sahaja, wargamaya mɛminta agar gadis tersɛbut sɛntiasa update tentang Sano.

Mereka turut mɛndoakan agar gadis tersebut dipɛrmudahkan urusan dan dimurahkan rɛzeki.

Jadi, ramai yang sokong dan mendoakan semoga urusan gadis ini dipermudahkan. Diharap ramai lagi orang di luar sana yang peka dan menyayangi haiwan seperti gadis ini menyayangi Si Sano ini. Walaupun dia tidak mengenali kucing ini tetapi dia sanggup menyelamatkan kucing ini di tengah jalan. Dia telah merisikokan dirinya hanya semata-mata untuk menyelamatkan anak kucing itu.

Berdasarkan pemerhatian melalui komen-komen netizen di video itu, kelihatan ramai gembira dan senang dengan tindakan gadis cantik ini. Tidak ramai yang sanggup melakukan perkara seperti gadis ini lakukan.

Sumber: info kini

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*