Macam Mana Boleh Ada Dekat Atas Tu? Hampir Dibelit Ketika Petik Buah Di Pokok.

Macam Mana Boleh Ada Dekat Atas Tu? Hampir Dibelit Ketika Petik Buah Di Pokok.

Bila sebut sahaja pasal ul4r, siapa sahaja yang tidak takut dengan ul4r? Reptilia liar yang sering menjadi ‘mimpi ngeri’ buat kita semua, sama ada di hutan mahupun di rumah sendiri.

Sudah banyak k3s terjadi, ul4r ‘tersesat’ masuk ke rumah penduduk. Mahu tidak mahu, terpaksa hubungi pihak bomba untuk memindahkan makhluk tersebut ke tempat lain.

ul4r 1

Selain itu, ul4r juga berupaya menjadi penganc4m semulajadi ternakan. Tidak dinafikan, ramai penternak ‘terpaksa’ mengeluh apabila haiwan ternakan mereka habis dibah4m dek ul4r. Ayam, lembu, kambing, itik dan sebagainya. Ul4r tidak mengenal siapa. Memang itulah santapannya.

Antara jenis ul4r yang dikenal pasti bersaiz besar, membah4yakan dan mampu membvnuh ialah ular sawa. Kekuatannya membelit tubuh mangs4 tidak dapat dinafikan.

Selain membelit, ul4r sawa juga boleh memanjat pokok yang tinggi dengan mudah. Ini lebih berisiko buat manusia kerana berpotensi akan diserang dengan serangan mengejut.

Pernah lihat bagaimana ul4r sawa yang besar itu memanjat pokok? Jika belum, mari tonton video ini.

Sumber : imuslimnetwork 

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*