Tular Lelaki Seret Kucing Guna Motor, Kecaman Netizen Undang Lelaki Serah Diri. Namun cerita sebenar orang Tidak tahu…..

Tular Lelaki Seret Kucing Guna Motor, Kecaman Netizen Undang Lelaki Serah Diri. Namun cerita sebenar orang Tidak tahu…..

Sejak akhir-akhir ini, semakin ramai tidak berperikemanusiaan dan berhati kejam terhadap haiwan. Kemunculan berterusan berita mengenai penderaan haiwan di dalam media massa dan sosial memerlukan perhatian serius daripada pihak berkuasa yang berkenaan. Bilangan kes kekejaman terhadap haiwan yang tidak terkawal ini amat mengejutkan tetapi ini hanyalah sejumlah kecil daripada yang sebenarnya berlaku memandangkan kebanyakan kes tidak pernah dilaporkan.

Kekejaman dan pengabaian ini meliputi semua sempadan sosial dan ekonomi. Dari laporan media boleh disimpulkan penderaan haiwan biasa berlaku di kedua-dua kawasan bandar dan luar bandar.Kekejaman haiwan mencakupi pelbagai tingkah laku kejam termasuklah meninggalkan haiwan peliharaan tanpa perhatian sepanjang percutian panjang, merantai haiwan peliharaan sepanjang hayat tanpa sebarang peluang bagi haiwan itu untuk membebaskan diri, menyimbah haiwan dengan air panas, mengabaikannya apabila haiwan itu menjadi buta dan berpenyakit, atau luka akibat dipukul.

Satu video perkongsian seorang pengguna Facebook ini menarik tontonan umum. Walaupun cerita ini sudahpun kelaur di berita televisyen tetapi ia tular kerana ramai yang tidak berpuas hati.

Screen Shot 2022 12 04 at 12.52.46 PM

Screen Shot 2022 12 04 at 12.52.56 PM

Video menunjukkan seorang lelaki telah mengheret seekor kucing dalam perjalanan menuju kesuatu destinasi. Mungkin juga lelaki tersebut mahu pulang ke rumah, kita pun tidak tahu. Tetapi adakah lelaki tersebut perasan yang kucing dibelakang itu terheret di atas jalan sepanjang perjalanan? Itu pun kita tidak tahu. Yang kita tahu hanyalah seperti apa yang terakam didalam video menunjukkan kucing itu terheret. Cerita sebenar daripada lelaki terbabit adalah untuk membawa kucing tersebut ke tempat yang berdekatan dengan tempat makan dikawasan rumahnya supaya senang mencari makanan. Mungkin juga dia sedang membawa kucing tersebut untuk dipelihara tetapi kejadian seperti didalam video terjadi tanpa disedari. Hatinya baik tetapi sesuatu yang tidak disangka telah terjadi tanpa disedari.

Apapun lelaki tersebut dikecam oleh para netizen kerana membiarkan kucing tersebut terheret atau diseret. Cerita sebenar disebalik video yang memaparkan haiwan itu diseret mungkin telah membuatkan lelaki tersebut serah diri. Sengaja atau tidak sengaja, itu berada diluar jangkaan kita.

Dibawah adalah antara komen daripada para netizen.

kucingseret2

kucingseret3

kucingseret1

Sumber : imuslimnetwork

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*