Amboi Uteh sedapnya ko duduk atas tu berangin2 ye…. Jangan kau lari dah lahhh,.Pemilik kereta MUNGKIN tak sedar.

Amboi Uteh sedapnya ko duduk atas tu berangin2 ye…. Jangan kau lari dah lahhh,.Pemilik kereta MUNGKIN tak sedar.

Bila sudah namanya kucing, anda tidak boleh melarang apa yang kucing ingin lakukan termasuklah jika kucing jiran atau kucing liar ingin tidur di atas kereta atau motosikal anda. Lebih menyakitkan hati, jika pada keesokan paginya, anda dapat melihat sisa bulu atau kesan cakaran pada tempat duduk motosikal dan kereta anda. lebih parah lagi, jika kucing yang menumpang tidur di atas kenderaan anda itu mempunyai penyakit, maka anda akan dapat melihat lendiran, air liur dan kotoran pada kenderaan anda. Berikut adalah beberapa cara yang boleh anda gunakan untuk mengelak kucing daripada tidur di atas kereta atau motosikal anda. Pasang lampu di waktu malam, Letakkan penyapu lidi di atas kenderaan anda, Letakkan botol berisi air atau Alas kenderaan anda.

Jarang-jarang belaku bila kenderaan dah bergerak, kucing tetap duduk atas kenderaan tersebut. Tengok lah tu duduk atas kereta macam takde apa, selamba je walaupun dah berhenti, tapi jalan balik. Tapi tetap kucing tu tak turun atas bumbung kereta tu. Tak lari pun, masih duduk atas kereta. Mungkin owner kereta tak perasan ada kucing atas kereta.

Komen;

nak kena babaq kucing ni

Sumber : imuslimnetwork

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*