“Masa Nak Kahwin, I Buang Karier & Fokus Jadi Suri Rumah Jaga Suami, Anak-Anak” – Puteri Sarah

“Masa Nak Kahwin, I Buang Karier & Fokus Jadi Suri Rumah Jaga Suami, Anak-Anak” – Puteri Sarah

Umum mengetahui, pelakon Puteri Sarah akhirnya memfailkan cerai di mahkamah syariah pada Isnin lalu terhadap suaminya, pengarah terkenal Syamsul Yusof selepas 9 tahun berkahwin.

Menerusi sesi live bersama Neelofa baru-baru ini, Puteri Sarah berkongsikan dia mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan kembali bekerja.

Puteri Sarah berkongsikan dia memberikan fokus menjaga suami serta anak-anaknya selama enam tahun dan sanggup membuang kariernya.

KLIK VIDEO TIKTOK DISINI

“Masa nak kahwin, I buang semua. I sacrifice everything, memang I buang karier I semua dan fokus jadi suri rumah. Jadi suri rumah, jaga suami dan jaga anak-anak. Enam tahun tau saya jadi suri rumah,” katanya.

Tambah Puteri Sarah lagi, ramai mengatakan dia sibuk bekerja tetapi sebaliknya dia kembali bekerja selepas enam tahun menyepi dan bergelar suri rumah.

“So, untuk orang luar kata sebab saya busy. Orang luar yang nampak saya busy tu adalah sekarang. Baru sekarang, betul tak? Sebab saya dah lama menyepi. Enam tahun saya jadi suri rumah. Saya fokus jadi suri rumah dan saya tak nak buat apa-apa,” katanya.

Dalam pada itu, Puteri Sarah berkata dia nekad kembali bekerja apabila nampak ‘masalah’ tiba kerana baginya sebagai wanita dia perlu mempunyai duit sendiri.

Bagaimanapun, Puteri Sarah mengakui dia takut untuk membuat keputusan ketika itu dan mengambil masa lama untuk membuka langkah apatah lagi ketika itu dia ditanggung oleh suami selama enam tahun.

“So, bila saya dah mula nampak ada ‘masalah’. Saya nak mula start kerja, sebab saya tahu kalau kita sebagai seorang perempuan, kita kena ada duit sendiri dan bekerja if anything happen.

“So, masa mula-mula saya nak start kerja itu. Saya fikir, alamak macam mana ini kalau anything happen to me kan. Saya takut nak buat decision masa itu.

“Actually, it took me lama sangat untuk buat keputusan itu sebab saya ditanggung oleh suami. Saya tak bekerja. Enam tahun saya duduk rumah, jaga suami dan jaga anak-anak. Saya tak kerja.” katanya.

Video yang dikongsikan semula oleh seorang pengguna TikTok mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bersetuju dengan keputusan Puteri Sarah itu.

Sumber : rotikaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Semakanpermohonan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*